Subscribe:

Wednesday 17 September 2014

Mi-a ramas scaunul mic!



www.irinaneacsu.ro
 Ce faci cand simti ca nu te mai poti aseza nici macar o ora pe acelasi scaun de la birou? Ce faci cand aceiasi pereti ai locului de munca te sugruma? Ce faci cand nu mai poti executa aceleasi activitati zi de zi? Ce faci cand simti ca te irosesti?


 Deschizi o carte in care citesti despre aventurile altora? Iti iei rucsacul in spate si iti creezi propriile aventuri? Cauti cel mai apropiat bar si te imbeti? Cauti o cafenea tematica si intri in spiritul ei savurand o cafea? Cauti o pereche noua si nonconformista de cercei? Sau poate iesi la o partida de fotbal? Te arunci dezbracat in piscina? Poate pleci la mare? Te gandesti sa-ti intemeiezi o familie? Sau iti inseli partenerul dand vina pe acesta pentru tot ce ti se intampla? Incepi sa-ti pui gandurile cap la cap? Iti dai seama ca in loc de corporatie, ti-ai dorit intotdeauna propriul boutique cu decoratiuni? Sau propria firma impreuna cu cei mai buni prieteni? De unde sa incepi si cum o iei de la capat? Avem curajul sa renuntam la confort si sa facem ceea ce consideram a fi o munca grozava? Avem nebunia sa credem ca putem face lumea mai buna?

 Te scufunzi in visare si in fata ochilor iti apar imagini cu tine….fericit! Iti intri in rol si esti din ce in ce mai multumit, incepi sa crezi ca viata poate fi asa, doar se desfasoara acum in fata occhilor tai. Filmul merge inainte si incepi sa il dezvolti, iti scrii povestea ca pe un scenariu de film. E bine! Iti soptesti. Inima ti se umple de bucurie, insa deruland inapoi cu repeziciune, te intorci. Te intorci in lumea reala si totul este neschimbat. Visul nu a avut nicio influenta asupra prezentului. Dar asupra ta? Te-a schimbat? Ai crezut pret de 10 minute in sansa ta de a fi fericit? Ce faci cand influenta visului se risipeste? Incerci sa-l readuci in mintea ta, retraind continuu aceleasi momente? Sau mergi mai departe? Incepi sa pui caramida peste caramida pentru ca visul sa devina intr-o zi realitate? Accepti sa te incremeneasca frica de esec sau risti totul pentru fericirea ta? 

2 comentarii:

Anonymous said...

Risti totul pentru fericirea altora, pentru ca daruind vei dobandi fericirea ta...

Unknown said...

Cred ca este mai mult o situatie in care emotia iti spune cum sa procedezi. Am intalnit oameni care sunt fericiti atunci cand daruiesc totul fara sa se gandeasca la sine si oameni care au nevoie sa isi gaseasca linistea si fericirea interioara pentru a putea sa-i faca si pe altii fericiti.