Subscribe:

Books & Me


ORIGINEA SPECIILOR

Charles Darwin

"Oricat de incet ar fi procesul selectiei, daca omul, fiinta slaba, poate realiza atat de mult prin selectia artificiala, nu pot concepe nici o limita pentru totalitatea schimbarilor, pentru frumusetea si complexitatea coadaptarilor dintre organisme, unele fata de altele si fata de conditiile naturale de viata, care sa nu se fi putut realiza de-a lungul timpurilor prin puterea selectiei naturale, adica prin supravietuirea celor mai bine adaptati."
"Intr-adevar, cea mai buna definitie ce s-a dat vreodata nivelului inalt al organizatiei, este gradul de specializare sau diferentiere al partilor; iar selectia naturala tinde catre acest tel prin faptul ca in acest fel partile devin capabile sa-si indeplineasca mai eficient functiunile lor."


Despre frumusetea pierduta a vietii

Autor: Andrei Plesu


"Nu mai am timp pentru prietenie, pentru taclaua voioasa, pentru cheful asezat. Sunt ocupat. Sunt grabit. Sunt iritat, hartuit, coplesit de lehamite. Am o existenta de ghiseu: mi se cer servicii, mi se fac comenzi, mi se solicita interventii, sfaturi si complicitati. Am devenit mizantrop. Doua treimi din metabolismul meu mental se epuizeaza in nervi de conjunctura, agenda mea zilnica e un inventar de urgente minore."Solutia Schopenhauer

Autor: Irvin D. Yalom


  "Talentul e precum un tintas care loveste o tinta pe care ceilalti nu o pot nimeri; geniul e precum un tintas care loveste o tinta pe care ceilalti nu o pot vedea.""Trebuie sa ai in sinea ta haosul, pentru a putea da nastere unei stele care danseaza." - Asa grait-a Zarathustra - Nietzsche


Antreprenoriat

Autor: Marius Ghenea

Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri

"Cine ar trebui sa citeasca aceasta carte: - antreprenori cu afaceri existente - persoane care doresc sa devina antreprenori - angajati-cheie sau care aspira la pozitii-cheie in afaceri - studenti la facultati unde antreprenoriatul este un subiect de studii - la final, dar nu in cele din urma, cartea ar putea fi utila si pentru orice alti cititori care sunt interesati de antreprenoriat din motive sociologice, din motive personale, sau din pura curiozitate"     Lasa grijile, incepe sa traiesti
Autor: Dale Carnegie


"Am indurat chinurile saraciei si ale bolii. Cand lumea ma intreaba cum am reusit sa depasesc necazurile, pentru ca ele ne coplesesc pe toti, raspund intotdeauna:"Am rezistat ieri. Pot rezista si astazi. Si nu imi voi ingadui sa ma gandesc la ce s-ar putea intampla maine." "

Why We Buy: The Science of Shopping   (Arta de a cumpara. De ce ne place shopping-ul)
Autor: Paco Underhill

"Daca am intra in magazine numai atunci cand avem nevoie sa cumparam ceva si daca, odata aflati acolo, am cumpara numai produsele de care avem nevoie, economia s-ar prabusi."

                       


Trezirea SamuraiuluiAutor: Pierre Fayard


"Avem nevoie de haos, pentru ca ideile bune vin de la marginali (crazy people), nu de la minti bine facute (smart people). Pentru creatorul companiei Honda, energia rezulta din puterea viselor!"

Minciunile adultilor

Indicii ale inselatoriei in casnicie, afaceri si politica

Autor: Paul Ekman" Ganditi-va cum ar fi viata daca fiecare ar minti perfect sau daca nimeni nu ar putea minti deloc.""Daca am fi siguri ca stim ca fiecare manifestare emotionala ar putea fi doar o etalare menita sa faca placere, sa manipuleze sau sa induca in eroare, oamenii ar fi mai in voia sortii, ar fi mai putin atasati unii de altii.""Si daca nu am putea minti niciodata, daca ne-am baza pe faptul ca orice zambet este sincer, ca nu ar fi absent atunci cand simti o placere, si ca nu ar fi prezent fara a exista placerea, viata ar fi mai aspra decat este si multe relatii ar fi mai greu de pastrat."