Subscribe:

Tuesday 7 September 2010

Romanca secolului 21

Sfarsit de august, inceput de septembrie - o vreme minunata la granita sufocarii lunilor anterioare si inecul ce se pregateste sa vina, moment ideal pentru a ne relaxa, pentru a trage aer in piept fara ca acesta sa ne arda gatul.

Ei bine, nu, romanca secolului 21, se ridica la rangul de zeitate si in timp ce muritorii de rand se bucura cuminti de cele enuntate mai sus, romanca noastra COACE VINETE !!!

Daaa, a trecut arsita din aer, dar ele nu o pot lasa sa plece pur si simplu, se inchid in bucatariile lor, pardon, in templele lor, aprind flacara minune si ritualul incepe.
Si trece o ora si trec doua si tot asa timpul se opreste in loc pentru ele, nimic altceva nu mai exista, sunt in transa. Iar dupa ce clepsidra a fost intoarsa de nenumarate ori in timpul ritualului, la sfarsit, iesite din transa sunt epuizate. Afiseaza o atitudine umila si distinsa in acelasi timp, pentru ca sigur suferinta si sacrificiul pe care le-au depus, le-a purificat, nu?! :))
Intrebarea este la ce zeitate se rapoarteaza, ce spirit superior ar putea pretinde drept ofranda, acest ritual, raspunsul este NICI UNUL, nici in secolul 21, nici in antichitatea egiptenilor, persanilor, romanilor sau maiasilor, nu am putea regasi acest ritual.

Si totusi, la un moment dat, isi va pune problema sfarsitului, inevitabil toti o facem indiferent de societatea din care facem parte. Isi va da seama oare cat de valoroase erau defapt acele ore si cat de mult isi doreste acum sa le recapete si sa le faca intradevar utile? Si daca o face ii va mai folosi la ceva, nu va fi oare prea tarziu?

So, "fetelor" e scurta, e frumoasa si se pune la picioareloe noastre, nu o striviti ca pe o furnica, e viata, e timpul pretios ce ne-a fost daruit, aveti grija de ea, bucurati-va de minunile ei!!!

1 comentarii:

Ioan Adrian said...

Constiinta ramane mult in urma realizarilor tehnologice, dar inca se intampla sa nu avem apa calda, curent electric, ... si inca ceva... multe altele, dupa ce vom avea toate astea, va trece o perioda lunga pana ca femeia si barbatul sa constientizeze ceva...
nu ma intelege gresit.. grava este mentalitatea unora (deopotriva femei si barbati) ca ele nu pot gandi(e buna treaba cu vinetele... nu este vorba despre aceste minuni)