Subscribe:

Thursday 6 October 2011

Nu fi dezamagit!

Zi de zi ne ridicam dimineata din pat si primele griji incep sa ne invaluie trupul proaspat dezmortit. Daca stam si le analizam cateva secunde, ne dam seama ca multe dintre grijile noastre sunt generate de teama de a nu dezamagi: sa nu-mi dezamagesc sefii, sa nu-mi dezamagesc famillia, iubirea, prietenii, copiii, colegii...uitand totusi de primul si cel mai important element ce nu trebuie dezamagit: pe tine insuti!!!

Nu vom putea sa avem sefi care sa spuna despre noi ca nu suntem doar angajatul priceput, ci suntem angajatul remarcabil, daca nu ne demonstram noua ca suntem remarcabili, ca putem face diferenta, ca respectiva companie daca nu are deja in plan trepte de urcat pentru noi, va trebui sa le construiasca special.

Nu vom putea avea niciodata o familie care va spune ca se simte mai increzatoare in unitatea ei, doar auzindu-ne glasul intr-un telefon de seara, decat daca din vocea noastra va radia impacarea cu sine si cu toate influentele pe care orice membru al familiei le-a avut pe parcursul vietii asupra noastra.


Nu vom putea sa ne ridicam niciodata la " inaltimea asteptarilor" in privinta copiilor nostri, decat daca ne amintim si adaptam promisiunea pe care ne-am facut-o noua in copilarie...sa nu repetam procedurile folosite de parintii nostri, care ne-au ranit la momentul respectiv. Fie ca in viitor acestea s-au dovedit a fi eficiente si ti-au facut bine la maturitate, nu uita ca te-au ranit pe tine copilul sau adolescentul. Nu le lasa sa se rasfranga si asupra copiilor tai. Nu-ti spune niciodata "eu nu voi face niciodata precum parintii mei!", iar apoi sa-ti auzi copilul cum iti reprosaza aceleasi fapte mai tarziu.

Nu vom avea niciodata o iubire implinita, daca nu vom sti sa ne pretuim pe noi insine, daca vom trai viata celuilalt, daca ne vom identifica cu acesta si-i vom cere sa ne includa fortat in tot ceea ce inseamna identitatea sa. Fericiti sunt oamenii care au invatat sa se bucure de singuratatea lor, sa fie in prezenta ei la fel de vii si sa o transforme intr-un prieten de nadejde.

Bucura-te de tine in prezenta celui iubit, nu lasa sa te bucure doar sensul pe care crezi ca-l regasesti langa iubire.
Fi langa iubire si implineste-o tu pe aceasta, pretuieste momentele cand o "vezi", dar nu fi dependent de ea. Iubirii ii place independenta si libertatea, orice forma de constrangere a acestora o va indeparta.

Tu esti cel ce nu trebuie sa fi dezamagit de tine insuti, apoi toate cele care te inconjoara vor fi cu siguranta implinite de tine si nu dezamagite!

0 comentarii: