Subscribe:

Tuesday 28 August 2012

” Devino ceea ce esti!”


           Traim intr-o lume care se hraneste din dorinta de a ne invata cum trebuie sa fie facute lucrurile. Intr-o lume care are pregatit pentru fiecare un manual despre ce e bine si ce e rau, despre ce se cuvine sa facem si ce nu, despre metode de a aborda fiecare situatie in mod acceptabil de catre ceilalti.

Dar pentru ce am face toti lucrurile la fel? “Pentru a fi in rand cu lumea!” ar spune unii. Nu cred ca putem fi multumiti de viata noastra traita in rand cu lumea. Acceptam toti ca fiecare dintre noi este diferit de celalalt, insa nu este acceptabil ca fiecare sa traiasca in felul sau. Suntem diferiti, insa trebuie sa ne incadram in regulile societatii. Nu e de mirare ca am ajuns sa spunem despre noi ca suntem precum turmele, cum alfel am putea fi daca trebuie sa ne comportam ca toata lumea?! Preferi sa fi oaie sau soim?


Personal cred ca avem nevoie doar de resposabilitate si bun simt ca sa pornim la drum…propriul drum. Atata timp cat vom avea o dezvoltare bazata pe acestea putem fi siguri ca fiecare metoda de a trai pe care o alegem va fi legitima. Este modul in care faci ceea ce vrei fara sa deranjezi pe nimeni. A trai cum vrei nu este simplu, necesita o anumita munca pentru a te asigura ca nu este nimeni afectat, dar recompensele sunt pe masura.

Citeste cartile care iti plac, nu doar bestseller-urile.

Bucura-te de miracolul intalnirii chiar daca ti se spune ca este nepotrivita.

Petrece-ti timpul in localuri sau in linistea caminului daca este felul in care culegi ce este  mai bun de la viata.  

Spune-ti parerea fara sa te temi de contraatac, daca este valida o vei putea argumenta.

Fii tocilar :D daca pasiunile tale difera de ale colegilor sau fii popular daca astfel esti intregit.

Activeaza-ti filtrele si personalizeaza-ti propriul sistem de valori.

Crede sau nu!

Si una la moda…voteaza daca e convingerea ta sau refuza sa o faci daca ai sentimentul ca nu poti schimba nimic.

Oricare dintre acestea, sunt convingerile tale, iar la sfarsit vei putea spune «Oare aceasta — este viaţa?» …. «Ei bine! Atunci vreau încă una!» - Asa grait-a Zaratusthra (Friedrich Nietzsche).

La fiecare pas, in oricare moment al vietii, avem de facut alegeri, iar de cele mai multe ori o varianta o exclude pe cealalta, fara a exista o cale de mijloc. Alege-o pe cea care spune “Asta esti tu!”. Urmand cursul vietii este probabil ca mai tarziu sa te schimbi, ca cel care ai fost acum 10 ani, sa fie altul acum. Indrazneste sa te schimbi! O parere sau optiune pe care ai avut-o in trecut nu trebuie sa dureze o viata. O poti modifica avand in vedere doar cele doua concepte de mai sus: bunul simt si responsabilitatea.


P.S. Am vrut sa schimb titlul articolului, in momentul in care la o simpla cautare am descoperit ca exista doar pe prima pagina de pe Google, doua carti cu acelasi nume. Insa, in spiritul celor scrise am ales sa pun ghilimele si sa-mi pastrez ideea. Nu din dorinta de a copia ceea ce altii au scris, ci pentru ca un alt titlu i-ar fi rapit din autenticitate.

0 comentarii: