Subscribe:

Monday 26 July 2010

Si oamenii inteligenti pot fi penibili!


Crezi ca te situezi la un anumit nivel, ca poti judeca obiectiv si detasat, ca ratiunea nu te va dezamagi ?! HeHe!!! stai linistit, oricat esti de inteligent, oricata educatie si cultura ai, oricarui tip de "societate" te asociezi, cand va fi vorba de vulnerabilitate emotional-afectiva, nu vei face altceva decat te transformi intr-un Xerox Document Center al celor mai de succes telenovele argentiniene.

E frustrant sa vezi cum deodata te imparti in doua planuri, foarte bine definite unul rational si unul afectiv. Cu toate ca esti constient ca cel mai sanatos pentru tine este sa procedezi asa cum iti dicteaza ratiunea, nu vei face decat sa gandesti ca asa vei face, in realitate vei actiona asa cum planul afectiv iti va spune sa faci.

Te vei transforma in fiintele acelea de care obisnuiesti sa faci haz, "slabe", de prost gust, situate inca intr-o societate matriarhala.
Ce farsa imi intinde viata!!! iti vei spune si poate ca asa este, trebuie doar sa te intrebi " Cand am pierdut controlul?" si mai ales " Cand am de gand sa-l recapat?". Din bun simt fata de tine raspunde cat mai repede acestor intrebari, numai asa te vei intorce la nivelul de la care ai coborat, numai tu sti pentru ce, si vei putea scapa de senzatia de " Unde sunt eu si ce ati facut cu mine?"

Toti am trecut prin asta si vom mai trece, e lucrul care ne face sa fim inferiori orcarei vertebrate din lumea asta. Spunem despre noi ca suntem inzestrati cu ratiune :)) da, daaa, doar ca nu putem controla mediocritatea de mahala din noi, ramane intotdeauna puternica si ineaca orice minte bine alcatuita.
Cineva imi spunea nu de mult ca " Primii 70 de ani sunt grei!", poate ca este adevarat. Dar ce ne facem cu domnul Cioran care tocmai la aceasta venerabila varsta s-a indragostit " ca la carte"? Probabil totusi ca la acea varsta reusesti mult mai repede sa te reechilibrezi si sa-ti salvezi sufletul de caderea in gol, ma gandesc totusi ca la asta se refera.

Iata ca, desi inteligenta si educatia ne ajuta sa realizam multe lucruri si mai ales ne impiedica sa nu realizam tot felul de alte fapte, nimic nu ne poate scapa de " penibil", este in noi, ne domina, limiteaza si umileste dupa bunul sau plac.

So, teme-te de penibil, asa cum te temi de o criza de epilepsie!!!

1 comentarii:

Ioan Adrian said...

mai ales... ei.. corect, ar trebui sa zic no comment